Blog

Mitől lesznek jók a fényképeid?

Amikor a fényképezésről beszélünk, akkor a fotóink által létrehozott hatásról beszélünk. Hiszen miért is készítjük a képet? Azért, hogy azzal hatást váltsunk ki a szemlélőből. Mit jelent hatást létrehozni? Kiváltani egy érzést. Ha érted azt, hogy mi miért történik úgy, ahogyan, akkor képes leszel a képeiddel magas színvonalon kommunikálni.

Elolvasom a cikket

Megfigyelés és kreativitás

Tehát amit próbálunk tenni az az, hogy lecsökkentjük a túl sok gondolkodást a minimálisra. A túlzott agyalás az, ami gátolja a cselekvést. A gondolkodás a tanult adatok kiértékelése és a korábbi tapasztalatokból levont következtetésekből áll. Optimális esetben nézünk, megfigyelünk, és minimális gondolkodással és minimális erőfeszítéssel cselekszünk.

Elolvasom a cikket

Fényképezés dióhéjban

A fényképezésnek végtelen számú lehetősége van. Nincs két azonos helyzet, nincs két ugyanolyan pillanat. Ennyi eshetőséggel szemben mégis meg kell tudnunk határozni azokat a tényezőket, amelyek a sok lehetőségre univerzális megoldást jelenthetnek.

Elolvasom a cikket

Tekintély kontra tudás

Hogyan történhetett meg az, hogy a fotográfiára a legtöbben úgy tekintenek mint valami titokzatos, misztikus tevékenységre, amit igazán jól csak a fotós szemmel születettek vagy a kiváltságos szaktekintélyek művelhetnek?

Elolvasom a cikket

A szabályok megszegése

A fotográfiai szabályok tudatos megszegése nem deviancia vagy neveltetés kérdése. A szabályok olyan korlátok, amelyeken belül optimális eredményt tudunk produkálni. Mit értünk optimális eredmény alatt? Azt, hogy helyesen exponáltunk, szabályos kompozíciót hoztunk létre. Azonban a fotográfia művészet. Mi a helyzet akkor a szabályokkal?

Elolvasom a cikket

© Copyright 2018. SzalayFoto.com, Szalay Krisztián. Minden jog fenntartva. A honlap tartalma a szerzői jog védelme alatt áll. Az engedély nélküli másolás vagy publikálás jogsértésnek minősül.